Wat is OBA Maatje?

Gepubliceerd op: 21 juli 2020 15:50

OBA Maatje is een boekendienst voor mensen die aan huis gebonden zijn. OBA Maatje verbindt vrijwilligers met mensen die graag gebruik willen maken van wat de OBA biedt, maar niet in staat zijn om naar de bibliotheek komen. Eén keer per maand brengt een vaste vrijwilliger een stapel boeken, films of luisterboeken bij u thuis. Helemaal samengesteld volgens uw wensen.

Hoe werkt het?

Zodra we een match hebben, brengen we u in contact met een vrijwilliger. Klikt het? Dan komt uw eigen vertrouwde OBA Maatje elke maand gezellig langs en brengt een voor u samengesteld boekenpakket voor u mee. OBA Maatjes zijn bij voorkeur voor minstens één jaar verbonden aan een 'thuislezer'.

Hoe kunt u zich aanmelden voor OBA Maatje?

Wilt u ook iedere maand een OBA Maatje bij u thuis? Allereerst moet u lid zijn van de OBA. Bent u lid? Dan kunt u zich aanmelden voor OBA Maatje door uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar obamaatje@oba.nl. U kunt ook bellen naar 020 – 52 30 900. Een medewerker van de OBA neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Bent u nog geen lid van de OBA? U kunt zich hier aanmelden.